Skip to main content
Weather Data Source: Wettervorhersage Agadir 30 tage

Gepubliceerd: 26 mei 2024

Kunstmatige Intelligentie in Marokko

Hoewel Marokko nog geen nationale strategie heeft gelanceerd voor kunstmatige intelligentie (AI), onderkent een nieuw rapport van de UNESCO dat het land een omgeving heeft die gunstig is voor de ontwikkeling van een globale visie op het gebied van AI.

Uit verzamelde data blijkt dat het land zijn digitale ecosysteem een ​​boost heeft gegeven, vooral als het gaat om connectiviteit, toegang tot informatie, cyberveiligheid en de bescherming van persoonsgegevens. Dat zijn cruciale elementen in elke discussie over AI.

Om de kansen die AI biedt te benutten en tegelijkertijd de negatieve gevolgen ervan te anticiperen, zijn maatregelen nodig op het gebied van regelgeving, institutionele kaders, investeringen, onderzoek, ontwikkeling, training, capaciteitsopbouw, ICT en data infrastructuur en onderzoek naar de impact van AI op de arbeidsmarkt en het milieu.

Marokko heeft de aanbevelingen van de UNESCO overgenomen over de ethiek van kunstmatige intelligentie, aldus het rapport.

kunstmatige intelligentie marokko unesco 2024

Meer lezen over kunstmatige intelligentie in Marokko:

Eerste top kunstmatige intelligentie (AI)
Het nieuwe centrum voor kunstmatige intelligentie in Rabat speelt sinds de oprichting in 2021 een toenemende rol in de innovatie in eigen land en in Afrika. Het organiseert van 03 tot 05 juni de eerste Afrikaanse top over kunstmatige intelligentie. De top vindt plaats in het nieuwe  AI gebouw van 5.000 m² buiten Rabat.