Skip to main content
Weather Data Source: Wettervorhersage Agadir 30 tage

Gepubliceerd: 29 juni 2024

WK 2030: organiserende commissie in Agadir

De commissie Marokko-Portugal-Spanje die het WK 2030 organiseert is op donderdag 27 en vrijdag 28 juni in Agadir bijeengekomen om de infrastructuur te inspecteren. Dat is nodig om de laatste aanpassingen af ​​te ronden voordat het dossier eind juli definitief naar de FIFA gaat. 

De commissie herhaalt dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over de gekozen steden, het aantal stadions en het aantal wedstrijden per land. Alle officiële informatie hierover zal via de FIFA officiële kanalen worden bekend gemaakt.

De commissie bezocht verschillende locaties in Agadir waaronder het stadion van de stad. De commissie zal mogelijk het strand van de stad kiezen om een “FIFA Fan Festival” te organiseren. Vakantiedorp Taghazout, 30 km ten noorden van het stadion, is mogelijk de verblijfplaats van deelnemende landen die in Agadir spelen.

De commissie verwelkomt de kwaliteit van de samenwerking tussen de drie landen en herhaalt haar engagement om in nauwe samenwerking met de FIFA en de lokale autoriteiten van de drie landen te blijven samenwerken voor een ​​sterk bod voor het WK 2030, aldus een persbericht van het Marokkaans voetbalbond FRMF.

Afbeelding: Giovanni Infantino bestuurder van FIFA samen met Fouzi Lakjaa de baas van de voetbalbond Marokko. Bron: Voetbalbond FRMF.