Skip to main content
Weather Data Source: Wettervorhersage Agadir 30 tage

Gepubliceerd: 28 mei 2024

Zomeruniversiteit Sidi Ifni 2024

De tweede editie van de Zomeruniversiteit van Sidi Ifni vindt op 26, 27 en 28 juli 2024 plaats. Thema van dit jaar is de impact van digitaal content op de sociale en culturele ontwikkeling in Marokko. De organisator Stichting Isni n'Ourgh voor Amazigh Film en Documentaire nodigt bekende content makers en invloedrijke personen uit om samen met het publiek de wereld van innovatie op Internet te verkennen. Vijf onderwerpen komen aan bod:

1.⁠ ⁠Creativiteit en digitale innovatie: een reis naar het hart van de nieuwste technologie die innovatieve en creatieve processen mogelijk maakt, hierbij worden de drijvende krachten van digitale creativiteit benadrukt.  

2. Ethiek en verantwoordelijkheid bij het maken van content: een diepgaande reflectie op de ethische uitdagingen die de digitale revolutie met zich meebrengt, hierbij worden de cruciale kwesties van verantwoordelijkheid en integriteit bij de productie van inhoud onderzocht.

3. Culturele, sociale en ethische impact van digitale content: een genuanceerde verkenning van de interacties tussen digitaal content en de samenleving, waarbij de impact op onze waarden, ons gedrag en onze identiteit wordt onderzocht.  

4.⁠ ⁠ Strategieën om creativiteit te bevorderen: een duik in de geheimen van het digitale succes, waarbij best practices worden gepresenteerd op het gebied van digitale storytelling, de ontwikkeling van communities, het opbouwen van banden met doelgroepen en het genereren van inkomsten met content.

5. Amazigh digitaal content: een specifieke sessie is gewijd aan de verkenning van digitale creativiteit in een amazigh context, waarbij specifieke kenmerken, uitdagingen en kansen van het cultureel erfgoed dat Marokko rijk is, worden benadrukt. Tegelijkertijd zal er een platform worden geboden aan bekende Internetters en grote spelers in de digitale cultuur om hun ervaringen en visies op de digitale toekomst te delen.

Ga mee op dit ongeëvenaarde avontuur, waar innovatie, reflectie en ontdekking de sleutelwoorden zijn. Een mooie gelegenheid om nieuwe horizonten van digitale creativiteit te ontdekken. Het volledige programma wordt later gepubliceerd.

Afbeelding: het strand van Sidi Ifni. Bron: Info Maroc Tourisme.

Meer lezen op deze website:

Publicatie Zomeruniversiteit Sidi Ifni 2023
De Zomeruniversiteit van Sidi Ifni vindt tussen 26 en 28 juli 2023 plaats. Op het programma staan workshops, conferenties en de presentatie van een nieuwe publicatie over vrouwen in de amazightalige films in Marokko. Het programma wordt door Issni n'Ourgh (De gouden egel) uit Agadir verzorgd, een stichting gespecialiseerd in audiovisuele productie.